DOKUMENTARFILM

 

Medan, Indonesien. Anwar Congo og hans venner har danset sig gennem musicals, vredet armene rundt i film-noir-gangsterscener og galoperet over prærien som støvede cowboys. Deres korstog ind i filmens verden bliver hyldet i medierne og debatteret på tv, selvom Anwar Congo og vennerne er folkedrabsmordere.

 

The Act of Killing er en rejse dybt ind folkedrabsmorderes erindringer og forestillinger om et folkedrab i 1960′ernes Indonesien, hvor de selv medvirkede i mordet på et sted mellem 500.000 og 2,5 millioner mennesker i en omfattende udrensning af alle, der blev opfattet som venstreorienterede.

 

I dokumentarfilmen udfordres de til at fortælle os historien om drabene gennem fiktive scener bearbejdet til deres yndlingsgenrer – gangsterfilm, western og musicals. The Act of Killing dokumenterer processen, og vi kommer helt tæt på, når folkedrabsmorderne planlægger og reflekterer over iscenesættelsen af deres oplevelser fra dengang. For hvad sker der, når folkedrabsmordere spiller sig selv – og deres ofre?

 
 
 

UNDERVISNING

 

Gymnasiale uddannelser. Dette website består af undervisningsmateriale om filmen til elever og lærere på gymnasiale uddannelser i fagene mediefag, dansk, historie, filosofi og psykologi. Undervisningsmaterialet i de enkelte fag består af introducerende tekster til forholdet mellem filmen og det pågældende fag, elevopgaver, artikler, klip fra filmen, lærervejledninger og meget mere.

 

Undervisningsmateriale i de enkelte fag kan downloades samlet i pdf-format og printes ud fra menupunktet Vejledning til underviseren under hvert fag.

 
 
 

Danida_UK_sponsorlogo
For at gå til filmens officielle danske hjemmeside, klik her.
For køb af DVD eller streaming af filmen online, klik her.